';

Τρόπος χρήσης του οδοντικού νήματος

Με το νήμα καθαρίζουμε τις άλλες δυο επιφάνειες των δοντιών, δηλαδή αυτές που βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια και εφάπτονται με τα διπλανά δόντια (όμορες επιφάνειες). Χρησιμοποιούμε πάντα μόνο ακήρωτο νήμα, για να τρίβει και να καθαρίζει καλύτερα τις επιφάνειες των δοντιών. Για να καθαρίσουμε όλο το στόμα, κόβουμε ένα κομμάτι νήμα μήκους περίπου 50-80 εκατοστών και το τυλίγουμε χαλαρά γύρω από τα μεσαία δάκτυλα των 2 χεριών.

Dentino - Τρόπος χρήσης του οδοντικού νήματος

Στη συνέχεια οδηγούμε το νήμα, για μεν τα κάτω δόντια με τους δυο δείκτες, ενώ για τα επάνω με έναν αντίχειρα και ένα δείκτη, ή με τους δυο αντίχειρες, και το περνάμε ανάμεσα στα δόντια μέχρι την ουλοδοντική σχισμή. Μετά κατευθύνουμε το νήμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει την επιφάνεια μόνο του ενός δοντιού και το σέρνουμε αργά και σταθερά 7-8 φορές πάνω-κάτω, προσέχοντας να βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με το δόντι και να μην τραυματίζει τα ούλα, ξεκολλώντας έτσι την οδοντική μικροβιακή πλάκα από την όμορη επιφάνεια του δοντιού.

Στη συνέχεια αγκαλιάζουμε με το νήμα την επιφάνεια του γειτονικού δοντιού και την καθαρίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Αφού τελειώσουμε και με τις δύο αυτές επιφάνειες, βγάζουμε το νήμα από το μεσοδόντιο διάστημα, ξετυλίγουμε λίγο καθαρό νήμα από τον ένα δείκτη, τυλίγουμε το χρησιμοποιημένο χαλαρά στον άλλο δείκτη, και προχωράμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο διπλανό μεσοδόντιο διάστημα και στη συνέχεια με τη σειρά σε όλα τα υπόλοιπα δόντια.

Φωτεινή Σκόνδρα

Η Φωτεινή Σκόνδρα-Μιχαλάκη είναι η υπεύθυνη οδοντίατρος του dentino. Αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2014 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με «Άριστα» όπου και έλαβε τον τίτλο της Χειρουργού Οδοντιάτρου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών ήταν υπότροφος του Κληροδοτήματος του Αντωνίου Παπαδάκη, ενώ έλαβε και τιμητικές διακρίσεις φοιτήσεως από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το 2015 εισήχθη 1η στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών των Βιοϊατρικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και αποφοίτησε το 2017 με «Άριστα», έχοντας εκπονήσει μονοετή ερευνητική εργασία με θέμα: «Μελέτη της έκφρασης των μηχανοευαίσθητων μορίων Πολυκυστίνης-1 και 2 στην κρανιοσυνοστέωση». Το έτος 2018-2019 παρακολούθησε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Παιδοδοντιατρική του Open College of London, από όπου έλαβε το βαθμό «With distinction». Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια τόσο ως παρακολουθούσα, όσο και ως συμμετέχουσα με ομιλίες και posters.